Német kiállítók az Educatio Expón

Érdekel a német nyelvű továbbtanulás? Összeszedtük neked, milyen standokat érdemes meglátogatnod a 2019. január 10. és 12. között megrendezésre kerülő Educatio Expón:

DAAD (Német Felsőoktatási Információs Központ)

A DAAD szervezet németországi ösztöndíjak széles választékát kínálja a magyar hallgatóknak és diplomásoknak, a három-négy hetes német tanfolyamoktól, a mesterképzési ösztöndíjakon át, egészen a doktori és oktatói támogatásokig. Standjuknál az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a németországi továbbtanulással és ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdésekben.

Hageni Távegyetem (FernUniversität in Hagen)

A Hageni Távegyetem budapesti központja nappali végzettséggel egyenértékű német diplomát kínál távoktatásban, anélkül, hogy elhagynád Magyarországot! A Hageni Távegyetem német állami egyetem, ahol négy kar (közgazdaságtudományi, matematika-informatika, jogtudományi, bölcsészettudományi) németnyelvű alap- és mesterszakjai közül választhatod ki a neked legmegfelelőbbet. Távoktatási rendszerüknek köszönhetően így akár egy magyar felsőoktatás, vagy munka mellett is szerezhetsz német diplomát, ösztöndíjuknak köszönhetően akár költségtérítés nélkül!

Advantage Austria

Az ADVANTAGE AUSTRIA 2019-ben 6. alkalommal vesz részt az EDUCATIO-n. Csoportos standjukon több osztrák tartomány felsőoktatási intézménye mutatkozik be személyesen, pl: MCI Innsbruck, FH Wiener Neustadt, University of Applied Sciences Upper Austria, FH St. Pölten, FH Joanneum, FH Salzburg, FH Wien der WKW, FH Kärnten, FH des BFI Wien, ÖHV-Trainee Tourismuskolleg, Modul University Vienna.

Andrássy Gyula Budapesti Németnyelvű Egyetem

Az Andrássy Egyetem német nyelvű mesterképzéseket, doktori programot és kettősdiploma-képzéseket kínál Budapest szívében. Kínálatuk: Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás; Vezetés és szervezés; Nemzetközi kapcsolatok – Európa tanulmányok; Közép-európai történelem; Közép-Európa tanulmányok – Diplomácia; LL.M.; Európai és nemzetközi igazgatás.

Budapesti Műszaki Egyetem

A BME több területen is kínál német nyelvű képzéseket. Nagysikerű szakjuk a németnyelvű konferenciatolmács, de kínálnak különböző szakfordító képzéseket is, amelyeket nappali és esti tagozaton is elindít a BME Tolmács- és Fordítóközpontja.

Továbbá néhány éve a BME németnyelvű villamosmérnöki, mérnökinformatikus, gépészmérnöki és mechatronikai mérnöki alapszakokat indított. A német nyelvű mérnökképzés keretében az első négy félév a BME-n, a magyar nyelvű képzéssel megegyező tematikával, kis létszámban, német nyelven folyik. A megfelelő tanulmányi eredményt elért hallgatók az alapképzés ötödik félévét a Karlsruhei Technológiai Intézetben töltik, amihez a féléváthallgatásra kiírt pályázatok, illetve a Magyarországon jelenlévő német cégek által biztosított ösztöndíjak nyújtanak támogatást. A képzésre való bekerülés feltétele mindössze egy középszintű (B2-es) komplex nyelvvizsga-bizonyítvány vagy azzal egyenértékű okirat megléte német nyelvből.

Kapcsolat: http://tfk.bme.hu/; http://start.vik.bme.hu/nemet-kepzes/


Budapesti Corvinus Egyetem

Amennyiben érdeklődsz a németnyelvű gazdasági képzések iránt, mindenképpen érdemes felkeresned a Budapesti Corvinus Egyetem honlapját is. Az Egyetem 2017 őszétől egy egyéves, szakirányú diplomát adó Üzleti szaknyelvi tréner képzést indít, amelyre alapszakos és mesterszakos diplomával rendelkező nyelvtanárok jelentkezését várják. A német, illetve angol nyelven folyó szakirányú továbbképzés lehetőséget nyújt a nyelvtanári diploma bázisán szerzett ismeretek és készségek továbbfejlesztésére  a gazdasági szaknyelv oktatása, illetve a célnyelven tartott interaktív tréningek módszertana és gyakorlata terén, ezáltal kiszélesíti a közoktatásban, a felnőttképzésben és az üzleti szférában való elhelyezkedés lehetőségét a végzett hallgatók számára.

Egy további kiváló lehetőség a német nyelvű gazdasági képzések iránt érdeklődőknek az egyetem által kínált DSG program. A DSG egy kiegészítő németnyelvű vállalat-gazdaságtan képzés, amelyet a Corvinus Egyetem a németországi Passaui Egyetemmel együttműködve szervez.  A képzésen való részvétel feltétele, hogy a hallgató beiratkozott hallgatója legyen a Corvinus Egyetemnek és jó német nyelvismerettel rendelkezzen. Alapképzésen a Corvinus regisztrált  hallgatói 10 tárgyat végeznek el németül és ezzel megkapják a két egyetem által kiadott bizonyítványt, mely a BSc-diplomát egészíti ki. A DSG képzés mesterszakon nyolc tárgyat kínál a hallgatóknak és lehetőség van német-magyar kettősdiploma megszerzésére is. Az előadások német nyelven zajlanak, nagyrészt a Corvinus Egyetem oktatói tartják őket, ezt egészítik ki a passaui tanárok intenzív blokkokban megtartott órákkal.

Kapcsolat: http://portal.uni-corvinus.hu/index.php?id=59973 ; http://dsg.uni-corvinus.hu/


Budapesti Gazdasági Egyetem

A gazdasági területen nagy hírnévnek örvendő Budapesti Gazdasági Egyetem 1994-ben indította be a német nyelvű Turizmus és vendéglátás képzését. A képzés keretében német és osztrák partneregyetemek vendégprofesszorai, valamint az idegenforgalmi szakmában dolgozó menedzserek oktatják a hallgatókat, akik a német mellett magas óraszámban tanulnak egy, vagy akár két további idegen nyelvet is.  Az első féléves alapozó tárgyak után a hallgatók kétféle specializáció – Utazás- és rendezvényszervezés, valamint Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment közül választhatnak.

A tanterv részét képezi egy fél éves összefüggő szakmai gyakorlat (szállodákban, utazási irodákban, idegenforgalmi információs irodákban, kongresszusi központokban, önkormányzatoknál, közlekedési vállalatnál, rendezvényszervező cégnél, regionális marketing irodánál stb.) Az intézmény parnerkapcsolati rendszere lehetővé teszi, hogy minél több hallgató vehessen részt külföldi szakmai gyakorlaton, ahol gyakorlatban is kamatoztathatják az egyetemen megszerzett tudást. Az egyetem tapasztalatai szerint a külföldön teljesített szakmai gyakorlatok referenciaértéke olyan magas, hogy az itt végzettek pályakezdőkként is kiemelt figyelmet és komoly elhelyezkedési esélyt vívnak ki maguknak a munkaerőpiacon.

Kapcsolat: https://uni-bge.hu/courses/Turizmus-vendeglatas_alap_nappali_nemet

Germanisztika szakot kínáló egyetemek:

A germanisztika alap- és mesterképzések iránt érdeklődők pedig semmiképpen sem hagyhatják ki a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem standját.

Német nyelvtanfolyamok, nyelvvizsgák:

A német nyelvvizsgák és tanfolyamok iránt érdeklődőknek érdemes felkeresni a BME GTK Idegen Nyelvi Központ és a Corvinus Nyelvvizsgaközpont standjait is.

Az expón való tájékozódáshoz és felkészüléshez itt találsz további segítséget:
https://www.educatioexpo.hu/nyitolap/kiallitok#collapse796

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s