Német nyelvű kiállítók a BME Külügyi és Állásbörzén

Március 21-én indul a Budapesti Műszaki Egyetem Külügyi és Állásbörzéje, amely remek lehetőséget kínál a németül jól beszélő álláskeresőknek, valamint a német nyelvű továbbtanulási lehetőségek, és németországi ösztöndíjak iránt érdeklődőknek. Összeszedtük, melyek azok a standok, ahol a némettel biztosan bevágódhatsz – készülj, mert hosszú a lista! Kattints és nézd meg, milyen lehetőségeket kínálnak, majd kezdj neki a felkészülésnek. Egy kis önéletrajz frissítés és a tudatos felkészülés az állásinterjúra nagyon sokat segíthet abban, hogy jó benyomást tegyél a kint levő HR-esekre és a megpályázott terület kollégáira!

AUDI Hungaria

Még ha a járgányod nem is AUDI, a céget biztosan neked sem kell bemutatni. Az új Q3 modell győri gyártása miatt kiugróan sok új pozíció várja a kiváló munkavállalókat: fejlesztőmérnök, általános beszerző, karbantartó mérnök, járműépítő mérnök, logisztikai koordinátor, projektmenedzsment tréner – csak néhány a betöltendő pozíciók közül. Ezen felül az Audi kiemelkedik a gyakornoki programjaival is: az itt dolgozó és jól teljesítő gyakornokok jó eséllyel pályázhatnak meg üresedő pozíciókat, illetve az utánpótlásprogramjaiknak köszönhetően egyszerre sajátíthatsz el új készségeket és dolgozhatod be magad egy világhírű cégnél. Német nyelvtudás alapfeltétel!

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/2631/poziciok/1/

Bosch csoport

Neked is a mosógépek és a hűtők jutnak eszedbe a Boschról? Pedig a vállalat már nem csak háztartási gépek gyártásában jeleskedik… Csatlakozz te is a Bosch csoporthoz és légy részese az innovatív fejlesztéseknek mobilitás, fogyasztói cikkek, az ipari technológiák az energetika vagy az építéstechnológia területén. Rendszermérnök, minőségügyi mérnök, fejlesztőmérnök, senior logistic expert állások és több izgalmas gyakornoki lehetőség vár a Bosch magyarországi telephelyein.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/1002/poziciok/1/

Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.

A pécsi telephelyű cég – a régió egyik legnagyobb munkaadója – gépek, berendezések és alkatrészek gyártásával foglalkozik. A Körber csoport tagjaként egyesíti magában a multinacionális vállalatok és a középvállalkozások minden előnyét: specializált, rugalmas és hosszú távú munkalehetőséget kínál. Jelenleg SAP Basis adminisztrátor, minőségellenőr, lemeztechnológiai konstruktőr és beszerző pozíciókra keresnek munkavállalókat német nyelvtudással.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/510/poziciok/1/

Knorr-Bremse Rail Systems Budapest

A fékrendszereket gyártó cég új szintre lépett 2017-ben, ugyanis Magyarországi telephelyük lett a legnagyobb vasúti fékrendszer fejlesztő és gyártó központ. A cég egyedi tervezés alapján készíti a megrendelt rendszereket. A családi vállalkozás

alapelvei a fenntarthatóság, megbízhatóság és az innováció – ehhez keresnek hasonló kvalitásokkal rendelkező munkatársakat, akiket állandó továbbfejlődési lehetőséggel várják cégükhöz. Pozíciókat jelenleg JavaScript fejlesztés, költségelemző mérnök, beszerzés, projektmenedzser és még rengeteg más területen keresnek, amit úgyis csak akkor értesz meg, ha releváns jelölt vagy. Gyakornokként sem aktákat kell tologatnod, olyan izgalmas feladatokban is kipróbálhatod magad, mint az adatbányászat, a szoftverfejlesztés vagy a műszaki menedzser.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/662/poziciok/1/

Mercedes Benz Manufacturing Hungary

Kerülj egy lépéssel közelebb az álomautódhoz! Az Audi mellett a Mercedes is Magyarországon, Kecskeméti telephelyén gyártja számos modelljét – 2016-ban lépték át a bűvös 500.000-es gyártási számot. Emellett duális képzést indít szintén kecskeméti iskolájában középiskolásoknak, valamint felsőoktatásban tanulóknak is. Számos betöltendő pozícióik közül pár: beszerző, projektmanager, üzemmérnök. A gyakornoki helyekre is mindenképp érdemes ránézni: többek között minőségbiztosítás, jogi, IT, HR, munkajog és projektmenedzsment területére is keresik a némi szabadidővel rendelkező hallgatókat.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/1991/poziciok/1/

Strabag Általános Építő Kft.

Szerettél Lego-ból házat építeni kiskorodban és máig megmaradt az építőipar iránti szenvedélyed? Akkor a Strabag-nál jó helyen leszel! Magyarországon öt telephelyük van, de a munkavégzés gyakran utazással jár a különböző építési helyszínekre. Dolgozz velük építésvezető, irodavezető, művezető vagy előkészítő mérnök pozíciókban, és építsd te is a jövőt – szó szerint!

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/2596/poziciok/1/

Faulhaber Motors

A Faulhaber Motors Hungaria Kft. a legmodernebb technológiákat kihasználva kézi, félautomata és robottechnika segítségével magas minőségű hajtásrendszereket fejleszt és gyárt az orvostechnika, lég- és űrtechnika, optika és az automatizálás részére. A cég 2017-ben elnyerte az Év Legjobb Munkahelye díjat az 50-250 fős vállalatok mezőnyében. A cégcsoport erősségét a magasan kvalifikált mérnökcsapat és a saját fejlesztési osztály adja, amelynek erősítéséhez keresnek új szakembereket a BME állásbörzén.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/393/poziciok/1/

Diehl Aircabin

A Diehl Aircabin Hungary a németországi Diehl Aircabin GmbH leányvállalata. 2011 óta tevékenykedik Nyírbátorban, ahol a világ legnagyobb utasszállító Airbus repülőgépek alkatrészeit gyártja. Dinamikus fejlődésük bizonyítéka, hogy mind területüket és létszámukat, mind a gyártott termékek palettáját tekintve folyamatosan bővülnek. 2017 óta egy Debrecenben létrehozott mérnök-központ is támogatja a vállalat magyarországi sikerességét. Mind a két működési helyükre várják németül beszélő tapasztalt és pályakezdő mérnökök jelentkezését.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/2661/poziciok/1/

Swietelsky

Az osztrák Hellmuth Swietelsky által 1936-ban alapított, kezdetben útépítéssel foglalkozó családi vállalkozás mára az építőipar minden szegmensében tevékenykedő nemzetközi vállalatcsoporttá fejlődött. A kezdetben főleg útépítés és közműépítés területén tevékenykedő cég ma már alapvetően négy üzletágban könyvel el sikereket: útépítési üzletág, magas- és speciális mélyépítési üzletág, metróépítési üzletág, valamint a környezetvédelmi és vízépítési üzletág. A vállalat kifejezetten jó munkaadó hírében áll, ezt bizonyítja, hogy munkatársainak nagy része már több mint 10 éve erősíti a Swietelsky csapatát. Amennyiben te is szeretnél sikereik részese lenni, keresd fel standjukat az állásbörzén.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/1086/poziciok/1/

Wienerberger

A Wienerberger cég, amelyet 1819-ben alapítottak Bécsben, a helyi osztrák téglagyártóból nemzetközi szintű építőanyag-gyártó csoporttá nőtte ki magát. Ma a Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója, és Európában az első helyen van a tetőcserép szegmensben is. Gyáraik működtetéséhez és továbbfejlesztéséhez keresnek németül beszélő, frissen végzett gépész-, anyag-, energetikai- és villamosmérnököket – valamint negyed- és ötödéves hallgatókat is várnak, akiknek tanulmányaik befejezéséig ösztöndíjat biztosítanak. Az utánpótlás programban részt vevő fiatal mérnökök magyar és nemzetközi szakmai képzést, személyiségfejlesztő tréningeket és igény esetén lakhatási támogatást is kapnak. Céljuk, hogy rövid időn belül az utánpótlás programban részt vevő fiatal mérnökök termelési vezetői munkakörökben dolgozzanak – valós lehetőség, hogy a most felvételre kerülők közül a legjobbak 5 éven belül akár gyárigazgatóként tevékenykedjenek majd a Wienerberger gyárakban.

A megpályázható pozíciókról bővebben:
http://www.allasborze.bme.hu/hu/kiallitoink/1593/cegunkrol/1/

Hageni Távegyetem

Az egyetem kakukktojás, hiszen nem munkahelyet kínál, de még csak gyakornoki programot sem – német nyelvű továbbtanulási lehetőséget és személyre szabott továbbképzéseket kínál. A távoktatás német nyelven zajlik, teljesen rugalmasan, így Magyarországról, és akár munka mellett is megszerezheted az egyetem német diplomáját. Böngészd át a képzési kínálatot, és a következő börzén tűnj ki az álláskeresők szürke tömegéből egy német egyetemi képzéssel az önéletrajzodban!

Képzéseikről bővebben: https://www.fernuni-hagen.de/budapest/

DAAD – Ösztöndíjak Németországba

A DAAD-t, vagyis a Német Felsőoktatási Információs Központot 2002-ben azzal a céllal hozták létre, hogy a németországi továbbtanulás és kutatás iránt érdeklődő magyaroknak tanácsot adjon, valamint információs rendezvényekkel és egyéb tevékenységekkel felkeltse a magyar hallgatók, diplomások és tudósok figyelmét a kitűnő lehetőségekre, amelyeket a német felsőoktatási intézmények rövidebb vagy hosszabb tanulmányi, kutatási tartózkodásra kínálnak. A DAAD számos partnerkapcsolatot és közös projektet támogat a magyar és német egyetemek és főiskolák között, de egyéni ösztöndíjakat is nyújt, amellyel minden évben sok fiatal magyarnak ad lehetőséget a németországi továbbtanulásra.

Ösztöndíjaikról bővebben: http://www.daad.info.hu/mstipendiendaad.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s