Budapesti Corvinus Egyetem – Német Nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központ (DSG)

A DSG 1993 óta létezik, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Passaui Egyetem együttműködésében. A Központ egyrészt az alapképzésben kínál bizonyítványt adó kiegészítő programot és önálló szakirányt, valamint az egyetem mesterprogramjaiban választható tantárgyakat és kettős mester diploma programot.

A DSG bachelor programja német nyelven oktatott szakmai tantárgyakat foglal magában, amelyeket a Corvinus Egyetem oktatói és a Passaui Egyetem professzorai közösen nyújtanak a hallgatók részére. Az oktatást anyanyelvi, állandó szakmai lektor is gazdagítja. A német nyelvű szaktárgyakkal legtöbb esetben kiválthatók a megfelelő magyar nyelvű szaktárgyak. Az összesen 10 tantárgyat magában foglaló program bizonyítvánnyal zárul, amely a munkaerőpiacon – különösen a német tulajdonú, német vezetésű vállalatok körében – igen elismert dokumentumnak számít. A program keretében az összes alapszak hallgatói által közösen tanult tantárgyak mellett a Gazdálkodás és menedzsment alapszak hallgatói számára egy teljes német nyelvű specializációt is kínálunk.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Egyetemünk mesterszakjain a DSG egyrészt német nyelvű választható tárgyakkal van jelen, amelyekkel a kötelező törzsanyag körébe tartozó magyar tantárgyak részben kiválthatók, másrészt működtet egy értékes kettős diploma programot, a Passaui Egyetemmel közösen. A kettős diploma program a két egyetem hallgatói számára a tantárgyak szabályozott beszámításával nyújtja a hazai egyetemen elért mester fokozat mellett a partner egyetemen is a mester fokozat megszerzését. A programban részt vevő magyar hallgatók tanulmányaik egyik felét (két félévet – egybefüggően, vagy külön) itthon, másik felét (két félévet egybefüggően) a Passaui Egyetemen töltik, és a feltételek eredményes teljesítése esetén mindkét egyetem diplomáját megszerzik.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A DSG egy igen jó közösség, amely aktív kapcsolatot tart a korábban végzett, jelenleg a gazdasági életben komoly pozíciókat betöltő Alumni hallgatóival is. A DSG aktívan együttműködik a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával (DUIHK), valamint számos vállalattal – úgymint Audi, BASF, Mercedes, Bosch, SAP, KPMG, Axel Springer, Strabag, IFUA, stb.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s