Német nyelvű képzések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A Budapesti Gazdasági Egyetemen – Magyarország legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemén – tanul az országban a legtöbb hallgató a gazdaságtudományi képzési területen. Az Egyetem öt alap- és három mesterképzési szakot kínál idegen (angol, német, vagy francia) nyelven.

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon a kereskedelem és marketing, valamint a turizmus-vendéglátás szakokon német nyelven is folyik az oktatás, a hallgatók amellett, hogy valamennyi tantárgyat németül tanulnak, az Egyetem kettős diploma megállapodásainak köszönhetően megszerezhetik a Hochschule Kempten, vagy a Hochschule Hof intézmények okleveleit is.

A két német nyelvű alapképzés mellett egyre népszerűbb a Külkereskedelmi Kar nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatóinak körében a német nyelven is választható nemzetközi üzletfejlesztés specializáció. Ezen kívül a nemzetközi gazdálkodás szak angol nyelvű képzésének hallgatói a Frankfurt University of Applied Sciences oklevelét is megszerezhetik.

Az Egyetem hallgatói számára a német nyelvterületen folytatott részképzések széles választéka áll rendelkezésre, tekintettel arra, hogy a BGE-nek több mint 30 német és osztrák felsőoktatási intézménnyel van aktív kapcsolata.

A német nyelv, a német gazdaság és a német kultúra ismeretét nemcsak az előadásokon, szemináriumokon fejleszthetik a hallgatók. A duális képzés keretében ugyanis a nemzetközi gazdálkodás szakon meghatározó a Magyarországon jelen lévő nagy német vállalatok aktív szerepvállalása, ennek köszönhetően felsőoktatási tanulmányaik alatt a hallgatók a Siemens, a Robert Bosch, a Kühne + Nagel, vagy a Liegl & Dachser magyarországi leányvállalainál ismerkedhetnek meg a német munkakultúrával és szerezhetnek közel másfél éves szakmai tapasztalatot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s